Stefan de Laat

Stefan is geboren in 1983 en woont in Diessen. Hij is werkzaam als transport manager bij Syncreon Technology in Tilburg.

Stefan is al op jonge leeftijd in contact gekomen met de triathlon sport. Na vele wedstrijden bij de jeugd categorie├źn, is hij gestopt en verder gegaan met hardlopen. Hij kwam terecht in de trainingsgroep van Ad en Greg van Hest en maakte al snel progressie. De regionale wedstrijden werden afgegaan, en daarbuiten heeft hij enkele marathons gelopen. Met een PR van 32.40 op de 10 km en 2:40 op de marathon, kon hij regionaal goed meekomen.

Echter de triathlon sport bleef hem interesseren. Op zoek naar een nieuwe uitdaging besloot Stefan in 2013 om toe te gaan werken naar een rentree in de triathlon. Met enkele wedstrijden op de kortere afstanden volgende in september 2015 de Challenge triathlon van Almere.

Stefan komt sinds ons debuut in de teamcompetitie uit voor ons team. Met veel passie en inzet probeert hij zijn bijdrage te leveren. Hoogtepunt is daarbij het kampioenschap in 2017 en daardoor promotie naar de 2e divisie. Het seizoen van 2018 was al snel ten einde, toen Stefan in Mei zijn heup brak tijdens een fietstraining. 2019 staat voor hem in teken van verder herstel, en zijn poging om op zijn oude niveau terug te komen.