Milo Janssen

Milo is 26 jaar en woonachtig in Waalwijk. Op dit moment bezig met een studie fysiotherapie en heeft al een sportopleiding en een bachelor economie afgerond.

Milo kwam al vroeg in aanraking met de triatlon sport. Vanaf zijn 9e/10e levensjaar zocht Milo uitdaging en vond dat in de combinatie van zwemmen, fietsen en hardlopen. Milo werd lid van de triatlon club Maresia en ging daarbij ook fanatiek deelnemen aan wedstrijden, waaronder het jeugd & junioren circuit. Na een lange rugblessure, die het op vol vermogen fietsen onmogelijk maakte, heeft Milo 7 jaar geleden de keuze gemaakt om vol voor het wedstrijdzwemmen te gaan en de andere sporten op een laag pitje te zetten. Deze overstap deed Milo niet onverdienstelijk. Met tientallen kwalificaties voor brabantse en regionale kampioenschappen, verschillende clubrecords en uitnodigingen voor hoogstaande wedstrijden was de overstap succesvol.

Toch bleef het triatlon ’virus’ nog altijd aanwezig bij Milo. Toen hij in 2015/2016 werd gevraagd om terug te keren naar de triatlon sport en met een team mee te doen aan de 3de divisie was daar dan ook weinig bedenktijd voor nodig. Inmiddels is de 3de divisie de 2de divisie geworden en heeft Milo zich geplaatst voor de regionale zwemkampioenschappen en daar verschillende top 10 plekken behaald. De doelen van Milo zijn om in 2019/2020 in de teamcompetitie individueel een top 10 plek te bemachtigen, als team een podiumplaats te halen, in de finale te zwemmen van de regionale kampioenschappen en zich kwalificeren voor deelname aan de Nederlands Kampioenschappen.

Milo vindt het geweldig om de strijd met zichzelf en anderen aan te gaan en wil zich in komend seizoen dan ook van zijn beste kant laten zien. Het motto van Milo daarbij is “Limits, like fear, is often an illusion” Michael Jordan.