Elmar van Deijck

Elmar is geboren in 1970 in Tilburg en woont in Loon op Zand. Hij is sinds 1993 eigenaar van bedrijfskundig adviesbureau Metis Bedrijfsadvisering. Na zijn voetbalperiode in de jeugd is hij altijd sportief bezig geweest, eerst met hardlopen, daarna wielrennen en mountainbiken. Na enkele (berg)marathons te hebben gelopen, in 2010 voor Alpe d’HuZes zes maal de Alpe d’Huez te zijn op gefietst, in 2012 de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee te hebben geschaatst en enkele duathlonwedstrijden te hebben gedaan, lonkte in 2012 de stap om het zwemmen er bij te gaan doen. Zijn duik in de triathlonwereld was gestart. Het is een ware ontdekkingstocht gebleken om je continu op alle gebieden verder te ontwikkelen: technisch, tactisch, fysiek, mentaal, omgaan met blessures en tegenslagen, voeding, trainingsschema’s, etc.

Inmiddels vele trainingsuren en triathlonwedstrijden verder (o.a. Challenge Almere 4x, EmbrunMan, Vitoria-Gasteiz, Ironman Kalmar, Challenge Roth 2x, Inferno Zwitserland 2x, Trinatura La Roche111 en IM Klagenfurt), staat in 2022 na twee jaar van uitstel door corona de volgende uitdaging op het programma: een dubbele triathlon in Oostenrijk (Bad Blumau). Dit in combinatie met diverse andere NL wedstrijden en uiteraard de wedstrijden in de teamcompetitie.

Gedreven in alles wat hij doet en continu gericht op verdere ontwikkeling. En dat lukt alleen als je er plezier aan beleeft, zowel in het trainen als de wedstrijden met uiteraard een zo goed mogelijk resultaat. Hij kijkt erg uit naar weer een succesvol seizoen en met de prettige sfeer en de kwaliteiten binnen het team wordt vast en zeker het gewenste resultaat behaald.

It’s not the mountain we conquer, but ourselves.