Cees Frikkee

Ik ben geboren op 10 januari 1966 in Edam (Noord-Holland). Ik ben sinds 1993 getrouwd met Petra en ik heb twee kinderen. Een zoon Jelle van 19 jaar en een dochter Eline van 17 jaar. We wonen met z’n vieren in Drunen. Ik ben werkzaam als Risk Expert bij Achmea in Zeist.

In mijn jeugdjaren heb ik aan wedstrijdzwemmen en voetballen gedaan. In 1983 bij toeval in aanraking gekomen met de triathlonsport. Samen met mijn 1 jaar jongere broer hebben we in september van dat jaar een kwart triathlon gedaan in en rondom de Bosbaan in Amstelveen (toen nog wel zonder wetsuit!). Dit smaakte naar meer en vanaf het seizoen 1984 heb ik dit verder uitgebouwd. In de jaren t/m 1989 heb ik ca 100 triathlons gedaan. Dit waren achtstes, kwarts, halven en eenmaal de Ironman van Almere in 1989 (9.19.51). In deze Ironman heb ik ook mijn enige marathon gedaan tot heden. Hoewel het alweer 30 jaar geleden is, kan ik nog diverse zaken van mijn race herinneren. In een veld van ca 800 deelnemers werd ik uiteindelijk 21e en 17e Nederlander. Een prestatie waar ik nog steeds enorm trots op ben. Vanaf 1990 begon ik aan mijn werkzame leven en heb ik de triathlon afgebouwd en het een aantal jaren op recreatief niveau uitgeoefend.

Vanaf 2015 zit in mijn 2e triathlonfase. Mijn hernieuwde kennismaking was de 1/8 van Waspik in 2015. Inmiddels is het fanatisme van vroeger weer helemaal terug. Ik heb vorig jaar (2018) voor het eerst kennis gemaakt met de team triathlons. Dit geeft een leuke en extra dimensie aan de individueel georiënteerde triathlonsport. Ook dit jaar zal ik aan diverse team triathlons meedoen. Daarnaast zijn in 2019 twee halve triathlons (Nieuwkoop 16 juni en Klazinaveen van 14 juli) de primaire doelen. Dit zou wel eens een tussenstation kunnen zijn naar mijn 2e Ironman in 2020. Welke dat gaat worden, zal ik nog moeten bepalen. Maar het is ook nog niet zeker of ik deze uitdaging écht aan wil gaan. Het vraagt namelijk een behoorlijke tijdsinvestering, toewijding en discipline. Maar het is wel kicken om dit avontuur weer aan te gaan. Dus wie weet….

Naast gezin, werk en triathlon ben ik ook vrijwilliger in de sportwereld: sinds 2016 bestuurslid bij TV de Langstraat en ook vanaf 2016 in de Financiële Commissie van de Nederlandse Triathlon Bond. Daarnaast nog penningmeester van de voetbalvereniging RKDVC in Drunen.