Roos Schoonderbeek

Roos is geboren in 1988 in Tilburg en opgegroeid in Waalwijk in een heel sportief gezin. Sinds 2015 gelukkig getrouwd met Pieter en werkzaam als fysiotherapeute in Berkel-Enschot.

De liefde voor triathlon is er letterlijk met de paplepel ingegoten. Als klein meisje heeft ze zeer regelmatig haar vader aan staan te moedigen. De zomervakantie stond vele malen in het teken van de deelname van Ad aan de hele van Embrun of Almere.

Toen Maresia met een jeugdafdeling begon in 1996 was het dan ook snel duidelijk dat ze dat ook wilde proberen. Samen met haar vader en broer heeft ze vele wedstrijden gedaan met haar moeder als trouwe supporter langs de lijn. Regelmatig heeft ze ook samen met Kim op het erepodium mogen staan.

Vele jaren en wedstrijden verder heeft ze nog steeds ontzettend veel plezier in de sport en probeert ze dat ook over te brengen op de jeugdleden van Maresia. Roos vindt het ontzettend leuk om de kids bezig te zien en van dichtbij de ontwikkeling te zien die zij doormaken.

Het ontstaan van de teamcompetitie hebben Kim en Roos vanaf het begin af aan met veel interesse gevolgd en de mooie verhalen van de heren deed het enthousiasme bij de andere dames ook oplaaien. Ze heeft ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging en is benieuwd hoe het is om triathlon als teamsport te ervaren.