Monique Haans

 

Monique is geboren in 1964 en woont in Berkel-Enschot. Ze is getrouwd met Frank en werkt 4,5 dag als functioneel beheerder bij Fontys Hogescholen in Eindhoven.

Tot 2006 liep Monique alleen hard, maar ging erbij fietsen om haar duurvermogen extra te trainen voor de marathons. Fietsen ging haar goed af. In 2009 deed ze mee aan haar eerste duatlon en was direct verkocht. Het duurde nog even voordat zij aan triatlons ging doen omdat zwemmen een uitdaging voor haar was. Inmiddels heeft ze een haat/liefde verhouding met zwemmen want je kunt nu eenmaal geen triatlons doen zonder dit onderdeel.

In 2013 deed ze voor de eerste keer de hele afstand in Vichy en dat smaakte naar meer. Ze werd zelfs in 2014 tweede op het WK duatlon lange afstand (V50) in Zofingen. Ze heeft inmiddels vier full distance triatlons gedaan en traint nu voor haar vijfde, Ironman Nice op 30 juni.

Ondanks dat ze van de lange afstanden houdt gaat ze dit jaar van start in het triatloncompetitieteam. Omdat samen sporten zo ontzettend leuk is en korte afstanden in teamverband een extra stimulans geven om goed je best te doen. Dit jaar zal het aantal wedstrijden nog beperkt zijn omdat veel teamcompetitiewedstrijden samenvallen met de voorbereiding en wedstijd in Nice.

When the pain comes, you know what I do? I smile – Chris McCormack