Miranda van Rijswijk

Miranda is geboren in januari 1973 op een boerderij in Tilburg. Opgegroeid tussen het vee, ze was een echt buitenkind. Al snel was de eigenwijze shetlander Josje haar maatje. 2 ouders fanatiek in de paardensport en ook Josje moest er snel aan geloven. Echter was ze pas 3 jaar en mocht ze nog geen wedstrijden starten.

Uiteindelijk het was zover, 7 jaar, Miranda mocht bij de ponyclub. Ze werd steeds fanatieker, trainen, wedstrijden, winnen en verliezen, het hoorde er allemaal bij. Op een dag werd ze te groot voor de kleine pony en moest er een grote D-pony komen. Supertijd! We wonnen alles wat er te winnen viel, ze was inmiddels op de leeftijd dat ze internationaal mocht starten en zat dan ook in de Nederlandse selectie.

Je wordt ouder, keuzes maken, studie of sport, ze koos voor studie en later voor een eigen bedrijf. Een eigen bedrijf betekende te weinig tijd en ze stopte met de paardensport. Miranda ging wat hardlopen en pakte de mountainbike, allemaal niet bloed fanatiek maar was wel lekker bezig. Tot dat iemand zei….triatlon dat is echt iets voor jou! Ze zei, JA! Lijkt me super, maar hoe? TIP: Start to triathlon bij Maresia, dat is een mooi begin. Nu inmiddels bijna 3 jaar verder en het wordt alleen maar leuker!

Ze verwacht geen Nederlands kampioen meer te worden. De ambities liggen nu op een ander vlak. We gaan met elkaar het maximale eruit halen. Voor haar is plezier beleven het meest belangrijke: Onderdeel 4 van de triatlon!