Marij Sweep

Marij werd op de langste dag van het jaar 1963 geboren in huize Nijssen te Baarlo in Limburg.

Er was al een broertje, Hans, die in 1960 het licht zag. In 1983 ging Marij werken bij het Ministerie van Defensie, eerst werd de algemene opleiding doorlopen in Roermond en vervolgens werd ze overgeplaatst naar Eindhoven om daar te worden opgeleid tot rijinstructrice. Na een jaar opleiding werd ze in Venlo gestationeerd alwaar ze 1 jaar vertoefde en de laatste jaren van haar contract kwam ze in Keizersveer terecht.

In 1987 is Marij getrouwd met de sportieve Ton Sweep en in 1990 werd hun zoon Bengt geboren.

Op het sportieve vlak is Marij altijd bezig geweest. Gymnastiek, volleybal en handbal.

Toen Marij in1983 in het leger ging moest het handballen even stoppen maar het sporten ging door en daar , bij defensie, begon ze steeds meer met hardlopen. Om toch nog beter en sneller te kunnen gaan lopen heeft ze zich toch bij een club gemeld namelijk Scorpio in Oosterhout, hier is ze tot op de dag van vandaag nog lid. Dit resulteerde in haar eerste marathon in Rotterdam.

De volgende stap was aanmelden bij TLV de Langstraat. Inmiddels heeft ze een aantal kwart triathlons gedaan waaronder Terheijden, Utrecht en Embrun.

Samen werken aan een gezamenlijk doel, samen trainen en niet te vergeten de gezelligheid van een team. Het doel is handhaving, kampioen worden gaat niet lukken maar ze gaan er alles aan doen om niet te degraderen uit de 2e divisie.