Marie-Louise van Noorloos

Marie-Louise is geboren in 1973. Als klein meisje sprong Marie-Louise al vaak in het water, of het nou diep of ondiep was. Haar ouders hebben haar toen zo vroeg mogelijk op zwemles gedaan en als 5 jarige laten afzwemmen voor diploma A. Daarna is ze lid geworden van een zwemvereniging en heeft jaren fanatiek aan wedstijdzwemmen gedaan.

Marie-Louise woont in Wijk en Aalburg en is getrouwd met Wichard van Noorloos en heeft 2 kinderen, Soo Yin en Mathé. Het hele gezin is lid bij triathlonvereniging de Langstraat.

Toen haar dochter Soo Yin na het behalen van haar zwemdiploma lid werd van haar moeders oude zwemvereniging ZVDO’74, is Marie-Louise ook weer gaan zwemmen bij de masters van ZVDO’74 en nam weer deel aan de zwemwedstrijden. Ze voelde hoe fijn het was om weer te trainen en een doel te hebben voor de wedstrijden. In 2013 heeft ze meegedaan aan het EK masterzwemmen in Eindhoven na het behalen van 3 zwemlimieten op de 200 meter wisselslag en 100 en 200 meter schoolslag.

Toen haar man Wichard en Soo Yin lid waren geworden bij de triahtlonvereniging de Langstraat werd Marie-Louise ook geprikkeld om af en toe mee te gaan hardlopen en wielrennen. Deze afwisseling met het zwemmen voelde goed. Haar eerste 1/8e triathlon was bij de clubkampioenschappen van de Langstraat. Inmiddels heeft ze meerdere zwemlopen, 1/8e triathlons en een 1/4e triathlon gedaan.

Dit jaar start Marie-Louise in het damesteam en kijkt ze uit om samen met de andere dames een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten naast het plezier wat je samen hebt en dit met elkaar te kunnen delen. Verder is ze gemotiveerd om het lopen en wielrennen nog verder te ontwikkelen en zo van toegevoegde waarde te mogen zijn voor het damesteam.