Maike van der Schuit

Maike is geboren in 1976 en woont in Waalwijk. Ze werkt vier dagen in de week als instellingsapotheker bij Brocacef Ziekenhuisfarmacie.

Ze is getrouwd met Huberto uit het mannenteam en samen hebben zij drie zonen. De oudste twee, Jochem en Thijn werden in 2012 lid van Maresia en maakten kennis met triatlon. Huberto sloot zich al snel aan bij de looptraining en later ook het zwemmen.

In de zomer van 2015 besloot Maike zich ook eens aan het zwemmen te wagen en dat beviel goed. Later heeft ze ook het lopen opgepakt bij de triatlonclub.

Naast het zwemmen en lopen, fietst Maike ook in een spontaan ontstane damesfietsclub. Deze fietsclub is ontstaan door de kinderen, waarbij de moeders vrijdagochtend om half negen op school verzamelden om een rondje te maken op de racefiets of mountainbike. De dames zijn in de loop van de jaren steeds fanatieker geworden wat geresulteerd heeft in diverse toertochten als Limburgs Mooiste, Ronde van Vlaanderen, AmstelGoldrace en de Elfstedentocht. Ze zijn zelfs al eens op trainingskamp geweest op Mallorca.

Maike haar fanatieke echtgenoot heeft haar aangestoken met het triatlonvirus en vorig jaar deed Maike haar eerste 1/8 triatlons. Dat smaakte naar meer en als doel voor komend seizoen staan twee kwart triatlons op het programma naast de competitiewedstrijden. En wie weet volgend jaar een halve..

Het triatloncompetitieteam ziet Maike als een leuke combinatie van jezelf uitdagen en een team om je heen hebben om elkaar te stimuleren en samen te trainen en mooie prestaties neer te zetten.