Inge Schuimer

Inge is geboren in 1965 in Maastricht. In de jaren negentig verhuisde zij naar Brabant. Inge is getrouwd met Mark en werkt als adviseur binnen de gezondheidszorg.

Hoewel ze al vanaf haar vroege jeugd actief was in met name de teamsport (honkbal, handbal, volleybal en roeien), is pas in 2011 de racefiets in beeld gekomen. Vanwege een weddenschap moest in dat jaar de Alpe d‘ Huez beklommen worden.

Omdat fietsen in de winter niet erg aantrekkelijk is, moest er een alternatief komen voor de koudere maanden. Dat leidde in maart 2013 tot deelname aan “start to run”, met als uiteindelijke doel: de marathon van Rotterdam in 2015.

Daarna leek het erg voor de hand te liggen om ook het zwemmen op te pakken. Et voila, de triatleet was geboren. Voorzichtig gestart met de sprint afstand, daarna twee maal de kwart afstand afgelegd en in 2017 volgde twee maal een halve triathlon. Bij de eerste in Terheijden: pech, want de wedstrijd werd stil gelegd vanwege de hitte. Bij de tweede in Gerardmer: weer pech, want kou, hagel en regen zorgden voor winterse taferelen. In 2018 werd alles echter goed gemaakt met de kers op de taart: het volbrengen van de Ironman in Hamburg. Overigens ook bij een temperatuur van boven de dertig graden.

Deelname aan de dames teamcompetitie staat voor dit jaar weer op het programma. Gezamenlijk een prestatie neerzetten en plezier beleven aan de sport staan daarbij voorop.