NIEUWS

2e competitiewedstrijd 2022 “Super Saturday” te Oss 18-6-2022

 

Wat was het warm, maar tof! De “Super Saturday” te Oss was een kwart triathlon en betrof een wedstrijd van 1000m zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen. Een evenement waar TLV de Langstraat met vier teams, heren 2e en 3e divisie en dames 2e en 3e divisie, heeft deelgenomen.

Aan de start voor het 2e divisie team, verschenen Chris, Ruud, Tim, en Thomas. Voor het 3e divisie team verschenen Jan, Stefan, Maikel en Elmar.

Het 2e divisieteam had de eer om af te trappen. Onze mannen moesten zich staande zien te houden in een bijzonder sterk deelnemersveld. Er werd snel gezwommen, Tim was na een dikke 14 minuten van ons als eerste uit het water, gevolgd door Chris, Thomas en Ruud. Na een snelle wissel een mooi parcours van 1 grote ronde door de polder en over de dijken, waar een flinke wind stond. Chris en Thomas hadden een sterke fietstijd met een gemiddelde boven de 38 km/uur. Terug in Oss startte het looponderdeel, na een aanloopstuk een heen en weer parcours in de verzengende hitte met de finish in het gezellige centrum. Iedere verkoeling (waterpunten, sponsen, tuinslangen) was meer dan welkom. Na knappe looptijden in deze omstandigheden wist Thomas in een totaaltijd van net boven de 2 uur als eerste van ons team te finishen, direct gevolgd door Chris. Even later volgden ook Ruud met Tim in zijn kielzog. Knap gedaan heren. Uiteindelijk leverde het ons eerste team een 14e plaats op. Met onze jonge versterkingen ligt er nog veel moois in het verschiet.

Na de finish van het 2e divisie team was de beurt aan het 3e divisieteam. Stefan was al snel het water uit, gevolgd door respectievelijk Jan, Elmar en Maikel. Bij het fietsen is helaas Elmar uitgevallen: bij het uit de berm sturen viel hij door een klapband hard op het asfalt, met pijnlijke schaafwonden tot gevolg. Einde oefening. De andere teamleden zaten lekker in hun flow en Maikel wist door een sterke fietstijd en een knap looponderdeel nog vele atleten in te halen. Uiteindelijk finishte Stefan als eerst in een sterke eindtijd (2:10 uur), gevolgd door Maikel en Jan. Het team eindigde uiteindelijk op een 19e plaats.

De dames lieten zich ook weer gelden en behaalden ook mooie resultaten. In het eerste damesteam wist Marieke weer als eerste te finishen, door een zeer snelle fiets- en looptijd haalde ze het complete deelnemersveld in. Haar teamgenoten Monique, Maike en Wendy wisten ook sterk te finishen en leverde het eerste damesteam een mooie 9e plaats op.

Bij het tweede team van de dames wisten achtereenvolgens Inge Verhoeven, Brenda en Inge Schuimer in de hitte te finishen, met ook een 9e plaats als gevolg.

Helaas was er ook hier een pechvogel, Susan viel al snel uit door een val bij het fietsen, met 4 hechtingen tot gevolg. Veel beterschap en een snel herstel!

Een uitgebreider verslag is te vinden op Teamcompetitie TLV de Langstraat | Facebook

Alle uitslagen zijn te vinden op:https://uitslagensoftware.nl/uitslag_3.php?event_id=2022061851043

en de teamcompetitie site:  https://teamcompetities.nl

Wederom hadden we de steun van diverse supporters. Dit geeft de atleten een flinke boost. Erg leuk en goed om te zien dat mensen ons (heren en dames) steunen. We hopen op een goed en succesvol vervolg.

Facebook https://nl-nl.facebook.com/teamdelangstraat/

Onze sponsoren: Eldon dakbedekking, M2 Beveiliging, TB Wissing, DTE Koeriers, JB Design en De Tweewieler.