1e competitiewedstrijd 2022 “Super Sunday” te Arnhem 10-4-2022

Na veel regen de voorafgaande week op zondag 10-4-2022 een twijfelend zonnetje, blauwe lucht en een mooie affiche. De “Super Sunday” te Arnhem betrof een team trial van 475 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. Een evenement waar TLV de Langstraat met vier teams, heren 2e en 3e divisie en dames 2e en 3e divisie, heeft deelgenomen. De eindklassering werd bepaald aan de hand van de 3e finisher van een team. Stayeren binnen het team was toegestaan.

Aan de start voor het 2e divisie team, verschenen Stefan, Ruud, Tim, en Thomas. Voor het 3e divisie team verschenen Cees, Mark, Roland en Elmar.

Het 3e divisieteam had de eer om af te trappen. De heren hadden nog niet eerder in deze samenstelling een race gedaan, dus tijdens het zwemmen was het even aftasten maar desalniettemin een gedegen zwemonderdeel. Tijdens het fietsen liet Mark weer zien waarom menigeen zenuwachtig wordt om met hem te gaan fietsen 😊 De turbo ging aan en met de hulp van Elmar en Roland behaalden de heren een prachtige fietstijd. Cees moest helaas tijdens het fietsen afhaken en volbracht de race individueel. Na dit fietsgeweld nog een zwaar 5km loopnummer. De mannen beukten door wat resulteerden in een 17e plek (van de 23) overall.

Na de finish van het 3e divisie team was de beurt aan het 2e divisieteam. De heren zwommen in een prima tijd van 7 minuten en 30 seconden. Niet top, maar zeker niet slecht. Gedurende het fietsen sloeg het noodlot snel toe. Tijdens de eerste beklimming knalde de ketting van Ruud van de fiets en de overige 3 heren konden gezien het wedstrijd format niet anders dan doorrijden.  Ondanks dit voorval kwam de Langstraat trein goed op gang en werd, mede gezien de man minder, nog een prima fietstijd genoteerd. Tijdens het lopen moesten de heren bij elkaar blijven om samen de venijnige heuvels te trotseren. Uiteindelijk resulteerde dit alles in een tijd van 1 uur 2 minuten en een 17e plek (van de 22 teams) Ruud kon niet anders (na nog een keer ketting pech) de wedstrijd zo goed als mogelijk te volbrengen. Volgende keer beter!

De dames lieten zich ook weer gelden en behaalden ook mooie resultaten: 8e plaats in de 2e divisie en een 13e plaats in de 3e divisie. Een verslag is te vinden op Teamcompetitie TLV de Langstraat | Facebook

Alle uitslagen zijn te vinden op: Team Triathlon Arnhem 10-04-2022 (mylaps.com)

Wederom hadden we de steun van diverse supporters. Dit geeft de atleten een flinke boost. Erg leuk en goed om te zien dat mensen ons (heren en dames) steunen. We hopen op een goed en succesvol vervolg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *