Verslag 1e wedstrijden 2021

Aftrap clubcompetitie 2021 in Rotterdam / Eijsden en TLV de Langstraat clubkampioenschappen

ROTTERDAM

Eindelijk mochten we weer! Na het ontbreken van competitiewedstrijden in 2020 stonden op 10 juli 2021 alle seinen op groen voor de start van de clubcompetitie jaargang 2021. De heren van de 3e divisie en dames 2e divisie streden in Rotterdam met andere teams om het ereschavot en de heren 4e divisie deden dit in Eijsden in Limburg. Het bij elkaar verzamelen van al de benodigde spullen was door de afwezigheid van wedstrijden al een hele uitdaging 😊

De heren 3e divisie, met name Reinier, Thomas en Tim, bevonden zich na een sterk zwemonderdeel direct vooraan in het veld. Reinier en Thomas bleven vooraan meedoen en legden tijdens het fietsen de basis voor een mogelijke podiumplaats voor het team. Tim had een prima fietsonderdeel maar door een ijzersterk fietsonderdeel van Ruud was die snel dichterbij gekomen en konden de heren gaan uitmaken wie als derde zou eindigen, wat belangrijk is voor de klassering van het team. Reinier en Thomas gingen als de brandweer en behaalden een 5e en 9e plaats. Ruud kon door een puik loopnummer Tim voorbijgaan en als 29e eindigen waardoor het team een 2e plaats mocht innemen tijdens de prijsuitreiking. Een sterke opening van onze heren!

EIJSDEN

In Eijsden stonden op 10 juli Elmar, Jan, Cees en Arno aan de start van de sprintafstand voor de 4e divisie. Het was een Team Time Trial, wat betekent dat je als team om de 2 minuten start en bij elkaar moet blijven gedurende de wedstrijd.

Het zwemonderdeel was in de Maas en kon op die zaterdag gelukkig nog gewoon doorgang vinden, niet wetende dat die dagen daarna de overstromingen in Limburg zouden plaatsvinden.

 

Het team vertrok als een speer en kwam begon met een 3e zwemtijd aan het fietsonderdeel. Het teamwork was fantastisch en er werd hard gereden, aangemoedigd door onze fanatieke supporters waarvan velen de dag erop zelf in Eijsden meededen aan de halve triathlon. De strategie was om bij het looponderdeel de 3 snelste te laten doorlopen. Ondanks tijdverlies bij de wissel, werd er een knappe loopprestatie neergezet en finishten Elmar, Cees en Jan in een eindtijd van 1:05:08 waarmee een knappe 4e plaats werd behaald. Op 11 seconden na net geen podium, maar we waren achteraf erg tevreden met het resultaat en de teamprestatie.

 

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN

Naast de clubcompetities is er nog een andere traditie die dit jaar niet mocht ontbreken, namelijk de TLV de Langstraat clubkampioenschappen. Door de Corona situatie was het organiseren van de Tanis triatlon niet mogelijk, maar de clubkampioenschappen konden op 18 juli 2021 doorgang krijgen. Door het hoge water bij het Overdiep te Waalwijk werd op het laatste moment uitgeweken naar het voor de leden wel bekende industrieterrein in Waspik. Al jaar en dag staan de clubkampioenschappen in het teken van het kennismaken met de triatlonsport in een gemoedelijke sfeer. Ongeveer 50 deelnemers van alle niveaus (heren en dames die ook aan de competitie deelnemen, ‘start 2 tri’ leden en ook verschillende Tanis medewerkers) genoten van het prachtige weer en de fijne ambiance.

Uiteindelijk waren het Reinier Vos en Inge Verhoeven die zich dit jaar clubkampioen mogen noemen. Wat heerlijk om onze mooie sport weer in wedstrijdverband te mogen uitoefenen.

Op naar de volgende wedstrijden: 14 augustus Almere (2e en 4e divisie).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *