Verslag 5e wedstrijd te Amersfoort 2019

Slotstuk competitie 2019

Afgelopen zondag stond de laatste wedstrijd voor de mannen in de 3e en 4e divisie op het programma. Ditmaal werd er afgereisd naar het centrum van Amersfoort. Voor het eerst ontving deze organisatie de Teamcompetities.

Een blik werpend op het zwemparcours kon niet anders doen vermoeden dat het een aardige veldslag zou worden. Dit mede door het smalle kanaal met trechter met aan beide kanten aangemeerde boten.

De heren (Ruud, Cees, Elmar en Mark) van de 3e divisie mochten beginnen en zoals verwacht was Cees als eerste van de vier uit het water. Met name Mark en Ruud hadden toch wat meer last van alle benen en armen van de andere deelnemers. Op de fiets wisselden Ruud en Elmar de 2e team positie af. 7 km voor het eind kwam Mark met een voortreffelijk fietsnummer Ruud en Elmar voorbij en lag nu 2e van het team. Cees bleef ook bij het fietsen voorop.

Bij het betreden van de wisselzone zaten de teamleden dichtbij elkaar en kon Ruud door een sterk looponderdeel uiteindelijk als 1e teamlid finishen. Daarna volgenden op korte afstand Mark, Cees en Elmar. Een 9e plaats van de in totaal 22 teams. In de eindranking behaalde het 3e divisie team een 14e plek. Prima en op naar volgend jaar!

De 4e divisie afvaardiging bestond uit Arno, Peter, Eswin en Lorenzo. Voor Lorenzo was dit zijn debuut in de team competitie. Zoals verwacht had Peter weer een topstart en ook Arno zwom erg goed. De andere twee heren hadden wat meer moeite met de mensenmassa. Arno knalde er een sterk fietsnummer uit en eindigde als 1e van het team. Eswin liep erg sterk en haalde Peter nog in. Lorenzo eindigde als 4e van het team. Overall eindigt het 4e divisieteam in de competitie op een 19e plaats. Met in totaal 30 teams een prima prestatie.

Volgende week zondag mogen de heren en dames van de 2e divisie de competitie afsluiten tijdens de triatlon Zaanstad. Start dames 11:45 en de heren om 12:00. Promotie door de heren naar de 1e divisie lijkt net niet haalbaar, maar wie weet er nog mogelijk is.

Eswin, Lorenzo, Peter en Arno

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *