Verslag 3e wedstrijd te Rotterdam 2019

3e competitiewedstrijd 2019 “Super Saturday” te Rotterdam 22-6-2019

Zaterdag 22-6-2019, “Super Saturday” en wat een spektakel!

Afgelopen zaterdag stond een bijzondere variant op het programma namelijk een team relay. Dit betekent dat vier leden per team in estafettevorm na elkaar 300m moeten zwemmen, 5,3 km fietsen en 1,5km lopen.  Elk teamlid moest dus eerst de mini triatlon volbrengen alvorens de andere mocht starten. De totale finishtijd van de 4e atleet was bepalend voor de eindklassering.

Al gauw bleek dat ongeacht welke competitie het betrof de atleten telkens tot het uiterste gingen. De woorden “het was echt zwaar” of “pfff zwaarder dan gedacht” werden vaak uitgesproken.

De aftrap was voor de dames in de 2e divisie. Doordat het een relay betrof waar de Noord en Zuid competitie (ongeveer 50 teams per divisiewedstrijd) werden gecombineerd was de startprocedure erg strak geregeld. Een official hield goed in de gaten of het aantikken van de volgende atleet goed gebeurde. Daarna moest de vertrekkende atleet naar een ponton rennen en in het water duiken. Mooie snoekduiken, bommetjes etc. zijn gezien.

Na de verdienstelijke prestatie van de dames mochten de heren van de 4e divisie starten. Jan, Arno, Arno en Mark lagen door Jan zijn goede start goed in het veld en haalden uiteindelijk een 10e (van de 30) score. Chapeau heren!

Daarna mochten Milo, Cees, Ruud en Elmar zich opmaken voor de wedstrijd in de 3e divisie. Zoals verwacht ging Milo er als een kanon vandoor en zat meteen goed vooraan. Uiteindelijk realiseerde hij een individuele 2e eindtijd in de regio zuid! Door het goede optreden van Milo en gedegen maar intense prestaties van de rest werd een 9e (van de 22 teams) plek overall behaald.

De heren van de 2e divisie hadden de taak om hun super optreden in Weert vervolg te geven. En dat deden ze. Reinier, Stefan, Thomas en Martijn streden voor wat ze waard waren en een podiumplek kon weer worden ingeruimd. De heren realiseerden een 3e plek en verstevigen hierdoor de positie in de top van de 2e divisie. Wederom een fantastische prestatie en wie weet wat er nog mogelijk is. Dit zal blijken komend weekend in Nuenen waar alleen de 2e divisie in actie komt.

Zoals verwacht was het enerverende dag en ondanks de korte afstand toch een echte uitdaging voor de heren en dames!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *