Verslag 2e wedstrijd te Weert 2019

Stormachtig vervolg Triathlon Teamcompetitie

TLV De Langstraat was goed vertegenwoordigd in Weert waar de 2e wedstrijd plaatsvond van de Triathlon Teamcompetitie. Klapstuk van de dag is het team dat deelneemt in de 2e divisie (Reinier Vos, Stefan de Laat, Thomas van der Kolk en Martijn Smits) dat derde wordt!

De opening was voor het team uit de vierde divisie dat voor de start nog eens 10 minuten extra moest wachten en toen pas kennis kon maken met de woeste golven van ‘Het blauwe meertje’ dat vandaag meer grauw zag dan blauw. Na een barre zwemtocht pakten de mannen (Ton Sweep, Arno Winkelmolen, Maikel Rombouts en Arno Riethof) nog wel wat tijd op het fietsen.

Om half elf startte vervolgens het team in de derde divisie waar Mark Kleinloog en Willem Jan van Klinken vanuit de achterhoede de strategie van de andere teams probeerden te doorgronden. Cees Frikkee probeerde van groep naar groep te fietsen en wonderlijk genoeg slaagde Mark er nog in Cees bij het lopen te passeren. Henrik Selles viel helaas uit door onvoorziene pech.

De kracht van vandaag lag vooral bij de topzwemmers uit het 2e team. Hun prestatie krijgt extra glans als je de zware (weers)omstandigheden in acht neemt. Na een uitstekend zwemnummer fietsten de mannen met een gemiddelde van boven de 40 en ook bij het lopen bleef het tempo straf; om en nabij de vier minuten op een kilometer met de 3e plaats als bekroning. Daarom: dikke chapeau en verdiende lof voor alle deelnemers, de bronzen winnaars in het bijzonder!

De volgende wedstrijd is zaterdag 22-6-2019 in Rotterdam waar een team relay wedstrijd op het programma staat. Dat wordt een spektakel. Komt allen kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *