Verslag 4e wedstrijd Heren te Rotterdam 2017

Geen triathlon, gelukkig toch wel Super Saturday.

Vrijdagavond ontvingen wij het bericht dat het zwemwater was afgekeurd door het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard. Een potentieel giftige blauwalg is aangetroffen in het water van de Willem Alexander Roeibaan. Er kwam daarom voor alle competitieniveaus een duathlon.

Alle tactische plannen werden van tafel geveegd, door dit ogenschijnlijk klein bericht. Een duathlon kent wezenlijk een andere aanpak dan een triathlon. De samenstelling van het team voor de 3e divisie bleef ongewijzigd. Het team van de 4e divisie kende een kleine wijziging. Zo verscheen Ad in plaats van Bert aan de start. Bert is net goed en wel hersteld van een loopblessure. Een volwassen en verstandige keuze van Bert, om niet te starten.

Om 09h00uur klonk het startschot voor Ad, Elmar, Henrik en Eswin om te beginnen aan 5,3km lopen, 16km fietsen en 2,5km lopen. De kop van het veld ging hard van start met het eerste looponderdeel. Als snel bleek dit tempo te hoog te liggen voor Eswin en liet zich terug zakken.

Op de fiets was stayeren toegestaan en de uitdaging was dan ook, om in een mooie groep aan te sluiten. Elmar en Henrik wisten flink tempo te maken op de fiets en pikte Eswin onderweg op. Net voor T2 kwamen de heren in één groep bij elkaar en gingen gezamenlijk de wissel in.

Eén loopronde van 2,5km stond nog te wachten. Eswin en Elmar gingen gelijk op richting de finish en kwamen als 32ste en 33ste binnen. Op de laatste meters voor de finish wist Henrik de concurrentie nog te verslaan en kwam binnen op plek 39.

Ad had ervoor gekozen om zijn clickpedalen te vervangen voor toeclips en wist daarmee kostbare seconden te verdienen in beide wissels. Dit in combinatie met twee solide loop- en één fietsonderdelen, resulteerde in een verdiende 67ste plaats.

De heren van de 3e divisie gingen om 10h20uur van start. Stefan, Reinier, Thomas en Milo waren de uitverkorenen om de koppositie te verdedigen in het alg. klassement. Het moge geen verrassing zijn, dat Stefan de kop van het veld domineerde. Echter deze keer had het team van TV Weert een duathleet aan de start staan.

Thomas blonk uit in een goede eerste loopronde, gevolgd door Reinier en Milo. Tijdens het fietsen werden de kaarten opnieuw geschud. Uiteindelijk werd er een fietsgroep gevormd, met daarin het trio van TLV De Langstraat. Thomas kwam van de groep als één van eerste uit de wissel, gevolgd door Reinier en Milo. Pieter Adriaens van TV Weert bleef tot en met de laatste loopronde op zichtafstand van Stefan. Milo wist te verrassen met zijn laatste loopronde, van net boven de 9min. Stefan werd op zijn verjaardag wederom 1ste, gevolgd door Reinier 16de, Milo finishte als 20ste en kort daarna eindigde Thomas met een nette 26ste plaats.

Het rekenen kon beginnen… Als snel werd duidelijk dat een podium plaats lastig zou worden. Uiteindelijk zijn de heren als 4e geëindigd wat in dit (duathlon)veld zeker een knappe prestatie is. De tussenstand in het klassement is nog steeds in het voordeel van TLV De Langstraat. Met één punt voorsprong op de nummer twee.

Op 27 augustus gaan de mannen van de 3e divisie strijden voor promotie en het kampioenschap in Oosterhout. Zondag 24 september start de 4e divisie in Alphen a/d Rijn en is een top10 plaats in het eindklassement zeker een optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *