Verslag 4e wedstrijd Dames te Rotterdam 2017

De 4e wedstrijd van het damesteam vond afgelopen zaterdag 15 juli plaats in Rotterdam. De bedoeling was een triathlonwedstrijd over een sprint afstand van 750m zwemmen-20km fietsen en 5km lopen in en rondom de Willem-Alexander Roeibaan. Op de vrijdagavond voorafgaande aan het evenement werd er blauwalg geconstateerd in de Roeibaan waardoor er niet gezwommen mocht worden. Organisatorisch is het zo kort voor de start niet meer mogelijk om uit te wijken dus werd er besloten om de triathlon om te zetten naar een duathlon. Het zwemmen werd vervangen door lopen en de afstanden en starttijden werden daarop aangepast. Nu waren de afstanden 5,3km lopen-16km fietsen en 2,5km lopen. Om 9 uur en 10.40 uur gingen de heren van de 3e en 4e divisie van TLV de Langstraat al van start maar het damesteam moest wachten tot 18.50 uur. Met 10 minuten vertraging viel om goed 19.00u het startschot voor de dames. Inge Schuimer, Inge Verhoeven, Marij Sweep en Mariëlle Sprangers namen deel aan deze wedstrijd.

De eerste run ging over het fietsparkoers rondom de roeibaan. Daar in de kale polder kwam gelijk de wind parten spelen. Het was een individuele wedstrijd dus iedereen liep op zijn eigen kunnen zo snel mogelijk naar de fietswissel. Mariëlle Sprangers was, na 25 minuten lopen, als eerste van team TLV de Langstraat terug en na een snelle wissel op weg om 16 km te fietsen, 3 rondes rondom de roeibaan. Dit keer was het een stayerwedstrijd waardoor er in groepjes gefietst mocht worden. Soms lukte dat maar toch fietsten de dames vaak alleen. In haar 2e fietsronde werd ze ingehaald door Inge Schuimer die uiteindelijk de snelste fietstijd neerzette van het team en na 29 minuten haar fiets weer in parc fermé plaatste en aan haar laatste looponderdeel begon. Inge Verhoeven, Marij Sweep en Mariëlle Sprangers hebben respectievelijk na 30, 31 en 32 minuten hun fietsonderdeel afgewerkt en mengde zich tussen de vele loopsters op weg naar de finish. Een paar honderd meter voor de finish vond Mariëlle Sprangers alsnog aansluiting bij Inge Schuimer waarbij ze gezamenlijk over de streep kwamen na 1.12.50u. Inge Verhoeven en Marij Sweep zijn respectievelijk gefinisht in 1.16.34u en 1.21.08u waarbij Inge gelijk een pr plaatste op de duathlon. Marij heeft zich heel goed staande gehouden nadat ze net hersteld was van flinke rugproblemen. De dames hebben een 23e plaats behaald en in de tussenstand staan ze op een 20e plaats met nog 1 wedstrijd te gaan. De laatste wedstrijd zal op 9 september in Spijkenisse plaats vinden en daar zullen Roos Schoonderbeek, Inge Verhoeven, Miranda van Rijswijk en Mariëlle Sprangers de teamcompetitie van 2017 afsluiten.

Het 3e divisie herenteam van TLV de Langstraat is in Rotterdam 4e geworden en het 4e divisie herenteam heeft een 8e plaats behaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *