Verslag 3e wedstrijd dames te Oud Gastel 2017

2e divisie damesteamcompetitie TLV de Langstraat in Oud-Gastel

Zaterdag 24 juni vond de derde wedstrijd van de dames teamcompetitie plaats in Oud-Gastel. Weer een individuele wedstrijd en dit keer een korte sprint afstand, 750m zwemmen-20km fietsen-5km lopen. Deze keer stonden Roos, Miranda, Maike en Inge aan de start.

 

Na het ophalen van de nummers in het centrum van Oud-Gastel moesten de dames ongeveer 2 km verderop hun fiets in gaan leveren in het parc fermé bij het kanaal. Omdat de watertemperatuur 23.9 graden was mocht er niet met een wetsuit aan gezwommen worden (de grens is 22 graden bij een sprintafstand). Om 12.30u viel het startschot voor de heren van de 2e divisie en 5 minuten later mochten de dames vertrekken. Een groep van ongeveer 100 dames zwommen een heen en weer parkoers in het kanaal.

Na een snelle wissel in het parc fermé bij het water werd er 1 ronde van 20km gefietst. Het was een druilerige dag met een hele harde wind wat uiteraard het fietsen bemoeilijkte, zeker omdat het een wedstrijd was waarin niet gestayerd mocht worden. Maar de 4 dames hebben zich goed staande gehouden en trotseerde de winderige 20 kilometer allen tussen de 34 en 38 minuten.

In het centrum was het 2e parc fermé en daar werden de fietsschoenen verwisseld voor de loopschoenen waarna er nog 1 ronde van 5 km gelopen moest worden.

De eindtijden van het TLV de Langstraat damesteam zijn 1.16.43u voor Maike, 1.20.17u voor Roos, 1.24.54u voor Inge en 1.29.49u voor Miranda waarmee ze een 20e plaats hebben behaald.

De volgende wedstrijd voor de dames is de triathlon in Rotterdam op 15 juli waar Mariëlle, Inge V, Inge S en Marij van start zullen gaan.

De herenteams in de 3e en 4e divisie gaan pas zondag 2 juli voor hun 3e wedstrijd van start bij de kwart triathlon in Nuenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *