Verslag 1e wedstrijd te Almere 2019

1e competitiewedstrijd 2019 “Super Saturday” te Almere 18-5-2019

Op zaterdag 18-5-2019 de start van de triatloncompetitie en wel met een heuse “Super Saturday” te Almere. Een evenement waar TLV de Langstraat voor het eerst in de geschiedenis met vijf teams, heren 2e, 3e en 4e divisie plus 2x dames 2e divisie heeft deelgenomen. Allen in een blits en splinternieuw tenue!

Een stralende zon, blauwe lucht en een mooie affiche. De “Super Saturday” betrof een team trial van 750 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. De eindklassering werd bepaald aan de hand van de 3e finisher van een team. Stayeren binnen het team was toegestaan. Ten opzichte van de vorige wedstrijd te Almere was het parcours en de start verlegd. Door werkzaamheden werd nu geracet rond Almere Haven.

Aan de start voor het 2e divisie team, verschenen Stefan, Ruud, Milo, en Thomas. Voor het 3e divisie team verschenen Cees, Eswin, Maikel en Elmar. Het 4e divisie team startte met Huberto, Peter, Arno en Henrik.

Het 2e divisieteam had de eer om af te trappen. De heren zwommen erg goed maar zoals verwacht had Ruud iets langer nodig om het zwemgedeelte af te leggen maar nog in een prima tijd van 13 minuten. Gedurende het fietsen kwam de Langstraat trein goed op gang en werd rond de 40 km/h gemiddeld gefietst. Tijdens het lopen moest Milo als verwacht door een lichte blessure afhaken maar door zijn sublieme kopwerk bij het fietsen lag het team op schema voor een prima eindtijd. Uiteindelijk resulteerde dit alles in een tijd van 1:05 en een 8e plek (van de 19 teams) Een geweldige start van de competitie in het sterke deelnemersveld.

Na de finish van het 2e divisie team was de beurt aan het 3e divisieteam. De kopjes stonden gespannen. Maikel had de eer om Mark te vervangen. Het zwemmen ging wat moeizaam. Bij het fietsen bleek al vrij snel dat de heren terrein aan het winnen waren. Maikel liet zijn talent voor fietsen zien. Middels een uitstekend loopnummer werd een tijd van 1:14 gezet dit resulteerde in een 18e plaats (van de 22 teams)

Als laatste mocht het 4e divisieteam aanvallen. De heren hadden net als het 3e team ook wat moeite met het zwemonderdeel maar door het sterke fietsnummer en loopnummer bleek dat het team een overall 20e klassering (van de 30 teams) had behaald. De eindtijd was 1:15.

De dames volgden na de heren. Een verslag is te vinden op https://www.facebook.com/damesteamdelangstraat

Alle uitslagen zijn te vinden op https://results.sporthive.com/events/6534881376106577152

Wederom hadden we de steun van veel supporters en de luxe van een geweldige team tent. Chapeau voor de mensen die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt!!! Top dat jullie dit regelen. Dit geeft de atleten een flinke boost. Erg leuk en goed om te zien dat mensen ons (heren en dames) steunen. We hopen op een goed en succesvol vervolg.

De volgende wedstrijd is zaterdag 8-6-2019 in Weert waar een OD afstand op het programma staat. Daar zullen we proberen een nog beter resultaat neer te zetten. Komt allen kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *