Verslag 5e wedstrijd te Nijmegen 2018

Laatste competitiewedstrijd 2018 “Super Sunday” te Nijmegen 16-9-2018

Afgelopen zondag 16 september vond het slotstuk van de NL triatloncompetities plaats in Nijmegen. De TLV de Langstraat teams gingen de strijd aan op de Swim-Bike-Run-Swim-Bike-Run die dit jaar voor de 2e keer werd georganiseerd in Nijmegen.

De wedstrijd omvatte 2 keer 300m Zwemmen – 6,7 km Fietsen – 2 km Lopen.

Vooraf stond de app groep roodgloeiend met tips en tricks om het logistieke gedeelte van de wedstrijd te managen. Door de dubbele sprint variant moesten de atleten beschikken over twee startbanden en twee paar schoenen. En wat te denken over de keuze tussen plat pendalen of SPD SL? Zoals jullie weten zijn de meeste triatleten van de structuur dus dit was behoorlijk uit de comfortzone.

Gezien eerder behaalde resultaten was er geen gevaar meer voor degradatie en promotie zat er ook niet meer in. Ondanks dit was er een gezonde dosis spanning. Voor een aantal atleten die een Ironman of halve Ironman hebben volbracht in de voorgaande maanden weer een switch naar het korte werk.

Als blijk van onze dankbaarheid richting onze sponsoren hebben we tijdens deze wedstrijd ook een sponsordag gehouden. Zo konden onze sponsoren zien wat mede door hen mogelijk wordt gemaakt en hoe iedereen daar van geniet. Nogmaals ontzettend bedankt voor jullie vertrouwen. Huberto en Yuri bedankt voor jullie inspanning om dit mogelijk te maken!

Het 4e divisieteam nam deel met Ad, Ton, Arno en Jan. Ruud, Elmar, Henrik en Jan-Willem bezette het 3e divisieteam. Het vlaggenschip, het 2e divisie team, bestond uit Reinier, Thomas, Cees en Milo.

Onder aanvoering van onze kersverse Hawai ganger Ad mocht het 4e divisie team in alle vroegte beginnen. Het was nog fris en het water was 18 graden. Weer even wennen. De mannen behaalden een 17e plaats van de 28 en eindigen in de 4e divisie als 11e van de 28. Niets dan lof!

Het 3e divisie team presteerde ook weer stabiel en behaalde een 17e plek en een zeer nette 13e eindranking (van de 23 teams) Gezien het doorschuiven van het 1e team naar de 2e divisie en het uitvallen van Stefan een prestatie om trots op te zijn. Volgend jaar dichter tegen de top 5 aan.

En dan als klapstuk de prestatie van het 2e divisie team. Al in eerdere wedstrijden werd bewezen dat we niet misstaan in deze divisie en in Nijmegen is dit wederom dubbel en dwars bevestigd. Reinier, Milo en Thomas met daarbij in het kielzog Cees wisten een 5e plek te behalen. Overall goed voor een 8e plaats van de 23. Wie weet wat er volgend jaar mogelijk is!

De dames eindigde als 16e overall. Een uitgebreider verslag kun je vinden op https://www.facebook.com/damesteamdelangstraat/?fref=ts

Het was wederom een genot om gebruik te kunnen maken van ons “huis” de teamtent. Ondanks dat we dit al herhaaldelijk hebben gedaan nogmaals een applaus voor Karel die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt.

De teams hebben een goed seizoen gedraaid en bovenal hebben we genoten van de sport en elkaars gezelschap. Volgend jaar zullen we zeker weer deelnemen aan de teamcompetities en we hopen dat onze topper Stefan er dan weer bij is.

Tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *