Verslag Ouderkerk

4e competitiewedstrijd Ouderkerk 27-8-2016 verslag

Tropische omstandigheden voor onze triathlon in Ouderkerk, een prachtige locatie aan de Ouderkerkerplas. Voor onze wedstrijd van 750 m. zwemmen, 20 km. fietsen en 5 km. lopen verschenen aan de start Stefan, Milo, Elmar en Eswin. Voor Milo en Eswin hun debuut dit jaar, dus er was wel sprake van enige spanning. Mede gezien de belangen voor ons team betreffende onze 4e plek in de competitie en onze kansen op promotie (top 3).

De temperatuur van het water was daags ervoor nog boven de 23 graden wat betekent dat het dragen van een wetsuit verboden is. Echter, bij onze wedstrijd was de watertemperatuur weer onder de 23 graden gedaald en mocht er dus, voor velen gelukkig, met wetsuit gezwommen worden.

2 Zwemmen                                                                      3 Actiefoto

Het zwemparcours bestond uit 2 ronden zwemmen rond een zestal boeien. Door de harde wind verplaatsten deze boeien zich steeds, zelfs tijdens de race en werd het een dynamisch geheel. Het was een landstart wat na het startschot altijd voor het nodige gedrang zorgt. Mede door het parcours en de vele boeien was het een continu gedrang en gespartel in het water. Milo wist door zijn sublieme zwemkwaliteiten als eerste uit het water te komen. Zelfs zonder wetsuit!

Stefan en Elmar volgden snel met respectievelijk een 17e en 33e positie. Eswin kwam daarna uit het water en wist later bij het lopen veel tijd goed te maken.

Door de supersnelle wissel van Milo nam hij de koppositie in bij het fietsen. Deze was echter lastig te handhaven doordat onze divisie een aantal erg sterke fietsers kent. Ondanks de harde wind die er stond, of misschien wel dankzij deze wind aangezien deze voor het gevoel een groot gedeelte van de ronde in de rug zat, werden er gemiddelde snelheden behaald van 37-42 km/uur.

Na de vier fietsronden te hebben afgelegd startte Milo als 5e aan het looponderdeel en was Stefan inmiddels opgeschoven naar de 8e positie. Het loopparcours was een ronde van 5 km. rondom de Ouderkerkerplas, met de finish direct na de loopbrug over het water. Door de excellente loopkwaliteiten van Stefan wist hij als snel een aantal atleten in te halen, echter de kop 3 was te ver uit zicht en uiteindelijk wist hij te eindigen op een prachtige 4e plaats. En met de snelste looptijd!

Het loopgedeelte verliep bij Milo niet geheel naar zijn wens, maar Milo wist toch te finishen op de 22e plaats, een mooie prestatie voor een debuut in deze competitie. Top!

Elmar had na een stabiele zwem- en fietstijd nog genoeg krachten om een puike looptijd te realiseren en een aantal plekken op te schuiven. Uiteindelijk wist hij als 33e over de streep te komen. En dat terwijl hij slechts een week geleden een nieuwe PR op de hele triathlon had gerealiseerd bij de Ironman van Kalmar (Zweden).

Eswin kon bij het lopen, wat zijn sterkste onderdeel is, nog veel atleten inhalen en eindigde op een 77e plaats. Goed gedaan Eswin!

1 Teamfoto

Als team eindigde wij als 6e van de in totaal 31 teams. Een prima prestatie van ons team in het sterke deelnemersveld! Onze directe concurrenten, Ironmanagers eindigde als 4e en TV Breda als 8e. Hierdoor staan we momenteel 5e in de overall ranking, met nog steeds zicht op positie 3, wat promotie zou betekenen.

De volledige uitslag en de tussenstand van onze 3e divisie Zuid is te vinden op: http://teamcompetities.nl/3edivisie-triathlon/uitslagen/

We kijken inmiddels terug op een prachtige ervaring in een mooie omgeving en een team dat goed blijft presteren en zich ontwikkelen.

Wederom hadden we de steun van diverse supporters. Toppie! En uiteraard danken we ook de vele volgers van ons team voor de aanmoedigingen via de social media.

De volgende wedstrijd is zaterdag 10 september in Spijkenisse. Dit is tevens de laatste van het seizoen en de ‘grand finale’. Het betreft deze keer een teamwedstrijd met dezelfde afstanden, wat betekent dat het team gezamenlijk de wedstrijd aflegt en de teamtijd cq ranking telt. Of we nog kunnen opschuiven naar plek 3 zullen we zien. Onze teamtactiek en opstelling moeten we nog bepalen. We hopen in ieder geval dat er ontzettend veel supporters voor ons aanwezig zullen zijn. Dat helpt altijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *