1e wedstrijd Mirandabad A’dam

De eerste wedstrijd was op 24 April rondom het Mirandabad in Amsterdam. De wedstrijd waar we al lang naar toe hadden geleefd. Ons debuut in de 3e divisie Zuid Nederlandse triatloncompetitie. Het begon meteen met een pittige opgave namelijk een teamwedstrijd waarin er 4 teamleden aan de start zouden verschijnen waarna er pas zou mogen worden begonnen met fietsen als alle vier de teamleden met het zwemmen (550m) en de wissel klaar waren. Daarna begon een stayer fietstocht van 20km en een afsluitend run van 5km. De tijd van het derde teamlid zou gelden voor de klassering.

Na diverse keren samen te hebben getraind moest het vandaag gebeuren. Allerlei tactieken waren besproken nu hopen dat het wat oplevert. Aan de start verschenen Stefan, Elmar, Thomas en Ruud. De tegenstanders aardig onbekend en het weer leek op voorhand ook niet erg jofel. Eenmaal aangekomen in Amsterdam, in ons modieus outfit, bleek moeder natuur zo’n beetje alles in petto te hebben. Regen, hagel en dan weer een stralend, maar beperkt verwarmend, zonnetje. Tja daar had iedereen last van.

Na het verkennen van de wisselzone en het omkleden konden we voor onze start nog gauw de regio Noord aan het werk zien. Onze start stond gepland voor 11:50 maar was met ongeveer een 15 minuten vertraagd. Dan nog maar even bibberen met een fijne portie hagel over ons heen. Uiteindelijk mochten we in het heerlijk verwarmde bad en kon de uitdaging beginnen. Wat zenuwen waren toch wel aanwezig.

Gelukkig ging het zwemmen als een trein en konden we na 9 minuten het bad verlaten. Een puike tijd voor 550m zwemmen. Achteraf bleek dat we met het zwemmen van de 30 teams de 3e zwemtijd hadden. Toppie dus.

Na een wat koude en bibberige wissel kon het fietsen beginnen. Al gauw bleek dat het een gevaarlijk en op sommige plaatsen verraderlijk glad parcours was. Weinig echt rechte stukken en veel, heel veel, bochten. Een echt snelle fietstijd zat er niet in. Op een bepaald moment zijn Elmar, Thomas en Stefan wegereden en was het gat voor Ruud niet meer te dichten. Geen man overboord de derde tijd telt en Ruud kon gewoon zijn weg zo goed mogelijk vervolgen. Wie weet valt er iemand uit en kan de 4e tijd nog van belang zijn.

De vooruitgereden heren zetten met 20 min op de 5 km een puike hardlooptijd neer. Ruud volbracht de 5 km ook in 20 min en kwam uiteindelijk 2 minuten na Elmar, Thomas en Stefan binnen. Met een tijd van 1:10:32 voor de 3e heer zijn we uiteindelijk op een zeer verdienstelijke 6e plaats (van de 31) geëindigd. Een mooie prestatie! We hebben laten zien goed mee te kunnen en wie weet wat er allemaal nog mogelijk is.

Voor het ondersteunen van de mannen waren de andere teamleden ook aanwezig en ook de vader van Stefan bedanken we bij deze voor zijn hartelijke support. De volgende wedstrijd is een individuele wedstrijd over 750m zwemmen, 20 fietsen en 5km hardlopen in Almere op 5 juni 2016. Ondanks dat op die datum ook de clubkampioenschappen van TLV De Langstraat rondom het Scharlo in Waspik plaatsvinden hopen we wederom op jullie support.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *