Het gaat beginnen!

Na de clubkampioenschappen van Triatlon- en loopvereniging De Langstraat, dat elk jaar plaatsvindt begin juni, is er altijd een gezellige afsluitende barbecue waarvoor alle deelnemers en aanhang worden uitgenodigd. Gedurende de barbecue in 2015 ontsproot bij enkele leden het lumineuze idee om met een aantal leden van TLV De Langstraat deel te gaan nemen aan de Nederlandse triatloncompetitie die wordt georganiseerd door de Nederlandse Triatlon Bond (NTB). Uitdaging, team effort en competitief deelnemen aan dergelijke wedstrijden was het motto en al gauw werden diverse leden gepolst om mee te doen. Daarnaast werd binnen korte tijd het bestuur van TLV De Langstraat op de hoogte gesteld en zij hebben binnen afzienbare tijd met vol enthousiasme de inschrijving voltooid. Hiervoor bedanken wij nogmaals het bestuur van TLV De Langstraat. Uiteindelijk kwam begin 2016 het verlossende woord van de NTB dat we definitief mochten deelnemen aan de 3e divisie Zuid Nederlandse triatloncompetitie. Doelstelling van onze deelname is o.a. promotie naar de 2e divisie Nederlandse triatloncompetitie maar bovenal het verder promoten van de triatlonsport binnen en buiten de vereniging.

Na een lange en intensieve periode van voorbereidingen o.a. zoeken sponsoren, kleding ontwerpen, gezamenlijke trainingen staan wij, TEAM DE LANGSTRAAT, voor ons debuut in de 3e divisie Nederlandse triatloncompetitie.   In het kort komt het er op neer dat de competitie bestaat uit 5 relatief korte (doorgaans 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km hardlopen) triatlonwedstrijden waarin we zo snel mogelijk de races dienen te volbrengen. Het programma bestaat uit twee teamwedstrijden en 3 individuele wedstrijden. Het team bestaat uit Stefan, Elmar, Thomas, Ruud, Eswin, Milo en Huberto.Na de 5 wedstrijden wordt de balans opgemaakt en de bovenste drie teams promoveren naar de 2e divisie Nederlandse triatloncompetitie.

De eerste wedstrijd is op 24 April rondom het Mirandabad in Amsterdam. Het startschot wordt gegeven om 11:30  Het begint meteen met een pittige opgave namelijk een teamwedstrijd waarin er 4 teamleden aan de start verschijnen waarna er pas mag worden begonnen met fietsen als alle vier de teamleden met het zwemmen (550m) en de wissel klaar zijn. Daarna begint een stayer fietstocht van 20km en een afsluitend run van 5km. De tijd van de eerste drie teamleden geldt. Allerlei tactieken zijn besproken nu hopen dat het wat oplevert. Aan de start zullen verschijnen Stefan, Elmar, Thomas en Ruud.

Wij zijn best trots dat we deelname hebben kunnen bewerkstelligen maar dat kan natuurlijk niet zonder allerlei partijen die ons daarin steunen. We willen op de eerste plaats onze sponsoren bedanken. De bijdragen die zij leveren geven ons de mogelijkheid deel te nemen en uiterst representatief voor de dag te komen. Onze sponsoren zijn TB Wissing en M2 Beveiliging uit Eindhoven, DTE uit Goirle en Eldon dakbedekking uit Rotterdam. Namens het team nogmaals bedankt! Tevens willen we TLV de Langstraat bedanken voor het uiterst enthousiast meewerken, en mogelijk maken van onze deelname, aan de triatlon competitie. Hendrik Sellies heeft het mogelijk gemaakt dat we een mooie website hebben namelijk http://www.teamdelangstraat.nl/

We hebben er ontzettend veel zin in en hopen veel van jullie te mogen begroeten in Amsterdam op de 24e April. Als het goed is dan is de teamkleding beschikbaar en zien we er gelikt uit. Een goed begin is het halve werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *